Сірі родимки...

Сірі родимки... — Фото 1

Родимки сірого кольору найчастіше є звичайними себорейними кератомами. Це доброякісні новоутворення, які з'являються внаслідок нашарування клітин епідермісу. У нормі ці клітини повинні відлущуватися, а у випадку себорейних кератом відбувається «налипання» клітин одна на іншу. Утворення можуть бути сірого, коричневого і навіть чорного кольору. Форма – округла, овальна. Поверхня шорстка, періодично може відпадати і з'являтися знову, викликати свербіж.

Такі утворення не є небезпечними, але можуть з'являтися у великій кількості, іноді займати всю шкіру тулуба. Розміри їх можуть досягати 5-10 см в діаметрі. З'являються однаково часто як у чоловіків, так і у жінок, частіше у віці після 30 років. У дітей їх не буває зовсім.

Себорейні кератоми нерідко з'являються також на волосистій частині голови.

Подібна кірочка на поверхні буває не тільки ознакою себорейного кератозу. Кератоми необхідно відрізняти від плоскоклітинного раку шкіри. Тому при виникненні будь-яких новоутворень на шкірі або зміні вже існуючих потрібно обов'язково пройти діагностику у кваліфікованого дерматолога.

Видалити себорейні кератоми можна радіохвильовим методом під місцевою анестезією. На волосистій частині голови краще використовувати спрей-кріодеструкцію.

Сірі родимки...   Сірі родимки...

 

Записатись на консультацію