Роль пробіотиків у профілактиці ГРВІ

Роль пробіотиків у профілактиці ГРВІ — Фото 1

Мікрофлора кишкового тракту бере активну участь у дозріванні клітин імунної системи, 70% з яких знаходяться в кишечнику. Вони забезпечують бар'єрну функцію від патогенних мікроорганізмів і таким чином стимулюють відповідну імунну реакцію.

 

Основна функція нормофлори – захисна, так як бактерії володіють вираженою антагоністичною активністю по відношенню до патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів. Мікрофлора кишечника також бере участь в обмінних процесах організму, а також у формуванні імунобіологічної реактивності організму. В результаті в організмі людини формуються імуноглобуліни.

При щоденному прийомі пробіотиків протягом 6 місяців у дітей зменшується частота захворювань на ГРВІ та скорочується тривалість захворювання, зменшуються симптоми інтоксикації, ринореї, гіпертермії і кашлю.

При прийомі антибіотиків у комплексній терапії з пробіотиками поліпшується імунна реакція на збудники, що викликають запальний процес.

Часто і тривало хворіючим на ГРВІ діткам рекомендується приймати пробіотики з метою лікування і профілактики вірусних захворювань.

Призначати пробіотики може тільки лікар. Відвідайте Вашого педіатра.

 

Роль пробіотиків у профілактиці ГРВІ

Записатись на консультацію