Вроджений гігантський меланоцитарний невус

Вроджений гігантський меланоцитарний невус — Фото 1

Приблизно 1 з 500 тисяч жителів нашої планети народжується з рідкісним захворюванням — вродженим гігантським меланоцитарним невусом. Тіло людей, які страждають на це захворювання, найчастіше вкрите однією великою родимкою в поєднанні з тисячею маленьких родимок, розсипаних по всьому тілу. Такі люди змушені носити закритий одяг, щоб уникнути і впливу прямих сонячних променів, і цікавих поглядів оточуючих. Втім, серед них знаходяться сміливі та неординарні особистості.

 

Наприклад, українка Юліана Юссеф з Одеси. «Отже, 90-ті роки, Україна, народжуюся я — дитина, у якої вся спина покрита чимось темно-коричневим. Всі шоковані, лікарі в розгубленості: все, що їм приходить в голову, — це сказати, що я не проживу і пару годин (які потім перетворилися в дні і тижні). Також були припущення про вовчак, наслідки Чорнобиля та інші дивні здогади».

Вперше дівчина зіткнулася з негативною реакцією людей, коли їй було 15 років і вони з подругою поїхали на пляж. Всезнаючі бабусі почали підходити до неї і радити народні засоби від бородавок, а офіціанти в закладах не соромилися нецензурно висловлювати свою реакцію на родимки Юліани. Їй до цієї поведінки було байдуже, поки подруга не вигукнула: «О боже, Юля! З тобою ходити, як з мавпочкою!».

Довгі роки боротьби з комплексами та роздумів щодо своєї зовнішності зробили дівчину набагато міцніше емоційно і навчили приймати тіло, в якому вона народилася, таким, яке воно є: «Я періодично ловлю себе на тому, що можу задивитися на людину, яку вважаю вродливою або цікавою. Вона же, в свою чергу, може помітити, що я на неї дивлюся, і теж подумати, що з нею щось не так. Складно звинувачувати когось в тому, що він просто дивиться на людину...»

Ці думки надихнули її поділитися своєю історією в соцмережах і викласти фото з хештегами #bareyourbirthmark #inmyskiniwin #borndifferent. На її подив, на сторінку моментально почали підписуватися користувачі: вони робили репости, активно коментували фотографії та писали їй приватні повідомлення. Другим кроком став виступ на головному польському телеканалі в ранковій програмі, де дівчина розповіла свою історію. Після цього Юлія стала героїнею розвороту популярного німецького журналу Closer.

Тепер дівчина з радістю ділиться кадрами зі свого життя з громадськістю. Для людей з подібними невусами вона послужила прикладом і змусила їх повірити, що зі своїми особливостями вони здатні досягти набагато більшого, ніж звикли вважати.

Сторінка Юліани Юссеф в Instagram www.instagram.com/yulianna.yussef

 

Вроджений гігантський меланоцитарний невус Вроджений гігантський меланоцитарний невус

Записатись на консультацію