У Х’ю Джекмана знову діагностували рак шкіри

У Х’ю Джекмана знову діагностували рак шкіри — Фото 1

У 48-річного австралійського актора Х’ю Джекмана (Hugh Jackman) лікарі вшосте констатували базальноклітинний рак на носі.

 

Про це актор повідомив на своїй сторінці в Instagram. Х’ю виклав фотографію з пов’язкою на носі з коментарем: "Ще одна базаліома. Завдяки частим оглядам і дивовижним лікарям усе добре. З пластиром я виглядаю краще, ніж без нього, клянусь!"

Вперше базаліому Джекману констатували ще 2013 року. Візажист актора виявив на його носі невелику криваву пляму. У цей період актор був задіяний у зйомках фільму "Люди Ікс: Дні минулого майбутнього". Дружина Джекмана, актриса Деборра-Лі Фернесс, наполягла на тому, щоб він звернувся до лікаря. "Деб змусила мене перевіритися. Як же вона була права! Тоді мені вперше діагностували злоякісну карциному", - розповів Х'ю в інтерв'ю журналістам.

Коли пляма на носі з'явилася вдруге, Джекман подумав, що це звичайна веснянка. Але і на цей раз діагноз лікарів був невтішним. Третій раз пухлина виникла всього через тиждень після чергової перевірки, коли у актора нічого не виявили. За сім днів базаліома розрослася і значно перевершила за розміром перші дві пухлини.

"Я реаліст, і тверезо дивлюся на речі. Мені пощастить, якщо пухлина з'явиться ще один-два рази, але, скоріш за все, їх буде багато і я готовий до цього. Тепер я не лінуюся і більш відповідально ставлюся до свого здоров'я, адже успіх лікування багато в чому залежить від ранньої діагностики", - каже актор.

При лікуванні базаліоми прогноз сприятливий. Повному лікуванню піддається 90% випадків базаліоми, а в разі локальних форм – майже 100%. Головне – вчасно звертатися до кваліфікованих лікарів.

 

У Х’ю Джекмана знову діагностували рак шкіри

Записатись на консультацію