Тисячі людей в Україні стали жертвами аферистів, які "лікують" від схуднення

Тисячі людей в Україні стали жертвами аферистів, які "лікують" від схуднення — Фото 1

Газета «СЕГОДНЯ»

 

У поліції кажуть, знайти таких спритників важко, але реально, і попереджають українців уникати покупок ліків онлайн.

 

Засоби для схуднення і лікування папілом. Їх в інтернеті рекламують відомі в країні лікарі. Але виявляється, самі медики до цього не мають ніякого відношення. На гачок аферистів попалися вже тисячі людей.

Киянка Людмила 15 років страждає від зайвої ваги. Спробувала, каже, сотні дієт і все марно. В інтернеті побачила рекламу нового препарату для схуднення за вісімсот з гаком гривень. Від, нібито, відомого медика Ольги Богомолець.

"І вигляд чудо-ліків насторожував. Браковані шви на упаковці, а в середині немає інструкції по застосуванню", - розповідає Людмила Рабійчук, мешканка Києва.

Ніяких препаратів не рекламують, обурюється сама Ольга Богомолець.

"Наша клініка і я особисто, ми не виробляємо ніякої косметики, всі товари по країні – це фейки. Наша клініка не робить ніяких промошн для того, щоб продавати якісь препарати", - зазначає Ольга Богомолець, медик, народний депутат України.

Наслідки ж, від вживання невідомих ліків можуть бути плачевними, попереджає вона.

Стосовно дій шахраїв в клініці Богомолець вже заявили в поліцію. Там кажуть, знайти таких спритників важко, але реально. Зате попереджають українців уникати покупок ліків онлайн.

Кращий варіант – це прийти в аптеку, взяти в руки флакончик, потримати, подивитися дозвіл на ліцензію. На дозвільні документи, видані Міністерством охорони здоров'я.
Людмилі ж, правоохоронці радять не зволікати і писати, за фактом злочину заяву. Якщо продавців знайдуть їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Записатись на консультацію