Студент-медик прийняв невиліковну хворобу за врослі волоски

Студент-медик прийняв невиліковну хворобу за врослі волоски — Фото 1

Це Майкл Крото (Michael Croteau), 21-річний студент-медбрат, житель Овертона, штат Техас.

У вересні 2017 року він виявив на правому стегні щось, схоже на вросле волосся. Він не надав особливого значення цим новоутворенням, але через кілька місяців вони почали міняти колір та виразкувати.

Молодий хлопець звернувся до дерматолога, який відразу запідозрив недобре і направив його в медичний центр в Далласі. Студент був спустошений, після того як різні дослідження показали, що у нього дуже рідкісне захворювання – псевдоміогенна гемангіоендотеліома. Це вид раку, що вражає шкіру, м'язи та кістки, і діагностується лише у однієї людини з мільйона.

«Я відчував щось під шкірою, відчував тиск. У мене ніколи подібного не було, і я дійсно не знав, що відбувається. Намагався видавити волоски, але, схоже, їх там не було», – розповідає Майкл. 

 

Студент-медик прийняв невиліковну хворобу за врослі волоски

 

Ретельна діагностика засвідчила наявність множинних пухлин, які проникли в кістку, м'язи і тканини правого стегна Майкла. Лікарі подумували про ампутацію, однак було прийнято рішення про лікування експериментальним пероральним хіміотерапевтичним препаратом.

На жаль, псевдоміогенна гемангіоендотеліома мало вивчена, проведено не так багато досліджень на цю тему і, відповідно, ефективних методів чи препаратів для лікування цього рідкісного захворювання на сьогоднішній день немає.

Також лікарі не можуть дати жодних прогнозів щодо подальшого розвитку хвороби.

 

Студент-медик прийняв невиліковну хворобу за врослі волоскиСтудент-медик прийняв невиліковну хворобу за врослі волоскиСтудент-медик прийняв невиліковну хворобу за врослі волоски

 

«Як страшно почути, що немає ніяких ліків для твого 21-річного сина, який щойно закінчив школу», – говорить мати Майкла Сьюзен.

Майкл весь цей час знаходиться під пильним наглядом лікарів. Кожні чотири місяці він проходить МРТ і КТ діагностику, а також здає кров на аналіз. Через рік ріст пухлин не спостерігається.

Незважаючи на хворобу, Майкл продовжує навчання в Кілгорскому коледжі.

Майбутній медик вирішив попередити інших студентів, щоб вони негайно діяли в разі будь-яких незвичних змін у своєму тілі.

«Якщо ви помітили щось незвичайне на своєму тілі, його варто перевірити. Рання діагностика може стати ключем до лікування багатьох видів раку, тому, якщо ви виявили щось нове, зверніться до лікаря. Це може врятувати ваше життя» – закликає Майкл.

 

Студент-медик прийняв невиліковну хворобу за врослі волоски

 

За матеріалами DailyMail.

Записатись на консультацію