Сауна і яхта – за ці задоволення ми платимо не лише грошима

Сауна і яхта – за ці задоволення ми платимо не лише грошима — Фото 1

Взимку ми полюбляємо сауну, влітку – яхту та морські прогулянки, але обидва ці задоволення можуть негативно вплинути на стан нашої шкіри.

 

Відомо, що підвищена температура та інсоляція призводять до розширення судин шкіри, і як наслідок – на обличчі з’являються «судинні» зірочки та купероз.

Відвідування сауни може позитивно впливати на здоров’я, але шкіра при цьому страждає. Розпарювання призводить до «поламки» судин, тому таке задоволення не рекомендується людям з чутливою шкірою та схильною до куперозу.

Під час прогулянок на яхті у відкритому морі вплив сонячних променів на шкіру підвищується за рахунок вітру, відсутності тіні та ефекту віддзеркалення УФ-випромінювання від води.

Це період, коли існує підвищений ризик появи телеангіектазій на обличчі, а також не слід забувати про меланому, що може з’явитися на місці існуючої родимки або як нове утворення на шкірі під довготривалим впливом ультрафіолету.

Якщо ви полюбляєте яхтинг – слід бути пильними та захищати шкіру обличчя сонцезахисним кремом (обов’язково оновлювати захист кожні 2 години), носити капелюх з широкими полями та вкривати тіло бавовняним одягом.

І пам’ятайте, розширені судини, що з’явились на обличчі як під дією ультрафіолету, так і після розпарювання в сауні добре лікуються за допомогою спеціального судинного лазера. Для повного видалення достатньо всього декілька процедур.

 
Сауна і яхта – за ці задоволення ми платимо не лише грошима

Записатись на консультацію