Особливі ляльки для особливих дітей

Особливі ляльки для особливих дітей — Фото 1

Емі Джандрісевіц (Amy Jandrisevits) завжди любила тішити дітлахів. Якось у 2015 році одна мама, чия донька втратила ногу в результаті ампутації, запитала Емі, давньої майстрині з виготовлення ляльок, чи може вона створити ляльку для дівчинки, схожу на неї.

 

Особливі ляльки для особливих дітей

 

Джандрісевіц опублікувала своє творіння у Facebook, і через кілька місяців мати трьох дітей отримала замовлення на створення схожих ляльок для дітей з різними особливостями, від альбінізму до відсутніх кінцівок.

«Відмінності змушують дітей відчувати себе ізольованими та засудженими, - каже 46-ти річна Джандрісевіц для журналу «People». - З лялькою дитина бачить ситуацію по-іншому: «Я не єдиний так виглядаю... і досить гарний, щоб бути лялькою».

До серпня цього року Емі Джандрісевіц спроектувала і пошила майже 400 спеціальних ляльок у своїй вітальні у Вісконсині, кожна з яких унікальним чином відображає дитину, для якої вона створювалася.

Незважаючи на лист очікування довжиною в два роки, жінка наполягає на створенні кожної ляльки власноруч, з невеликою допомогою її матері та друга. Для невиліковно хворих дітей Емі створює ляльки в першу чергу.

Співчуття до хворих діток до Емі Джандрісевіц прийшло під час її роботи соціальним працівником у відділенні дитячої онкології в 90-ті роки. Ще тоді вона помітила, що всі іграшки виглядають ідеальними, жодна з ляльок не була без волосся або зі шрамом від операції або з іншими відмінностями.

«Я подумала, що цим дітям потрібно щось, схоже на них, щоб вони не відчували себе скривдженими».

Так, у дворічного Кігана, який народився з родимками, які покривають його тіло (вроджений гігантський меланоцитарний невус), є Чіп – лялька, покрита коричневими плямами, як і він сам. Тепер Кіган не розлучається з Чіпом і бере його всюди.

«Коли діти запитують, я говорю, що у Кігана синдром шоколадної скибочки, бо він їсть занадто багато шоколаду», - каже мама Кігана. - «Я хочу, щоб Кіган знав, що в цьому немає нічого страшного, якщо ти інший».

Мати хлопчика в захваті від того, як Джандрісевіц подбала про те, щоб плями на ляльці збігалися з родимками Кігана. «Ця жінка неймовірна, вона все робить від серця», - говорить вона.

 

Особливі ляльки для особливих дітей

Особливі ляльки для особливих дітей

Особливі ляльки для особливих дітей

Особливі ляльки для особливих дітей

 

За матеріалами People.

Фото: Instagram @a_doll_like_me

Записатись на консультацію