Легкий рум'янець на щоках чи купероз?

Легкий рум'янець на щоках чи купероз? — Фото 1

Почервоніння на щоках, крилах носа і підборідді, що має малюнок судинної сіточки і не зникає – це купероз (стійке розширення дрібних судин шкіри). Якщо рум’янець – ознака здоров’я, то шкіра, вражена куперозом сигналізує про неполадки роботи капілярів.

 

Чи є купероз захворюванням? Якщо мова йде про поодинокі розширені капіляри – це лише косметичний дефект. Якщо ураження поширене на усе обличчя, вражені глибоко розташовані кровоносні судини, то кровопостачання шкіри може погіршуватися, що проявляється у вигляді її передчасної в'ялості, дряблості, нездоровому кольорі.

Серед основних причин виникнення куперозу є надмірне перебування на сонці, генетична схильність, різкі перепади температур, куріння, стрес, вживання алкоголю, гарячої, гострої їжі, захворювання печінки, неправильний догляд за шкірою та ін.

Лікування куперозу на сучасному рівні розвитку лазерної медицини складності не становить. Лазеротерапія – сучасний та ефективний метод, що видаляє розширені судини. Лазерну енергію вибірково поглинає оксигемоглобін і гемоглобін в судинах шкіри – це призводить до склеювання судин, а потім до поступового їх розсмоктування. Текстура шкіри при цьому не змінюється, рубці не формуються. 

Видалення розширених судин лазером, як правило, одноразова процедура. В деяких випадках необхідна повторна процедура. Але одноразове видалення куперозу не оберігає від можливості його повторної появи. Тому тут дуже важливу роль відіграє профілактика, індивідуально підібрана фахівцем.

 

Легкий рум'янець на щоках чи купероз?

Записатись на консультацію