Худія Діоп з Сенегалу – найтемношкіріша модель світу

Худія Діоп з Сенегалу – найтемношкіріша модель світу — Фото 1

Знайомтеся, це Худія Діоп (Khoudia Diop) з Сенегалу, яка вважається найбільш темношкірою моделлю в світі. За свій колір шкіри дівчина отримала прізвисько «меланінова богиня», втім, це й не дивно, адже її шкіра здається штучно пофарбованою.

 

Чому саме «меланінова богиня»? Справа в тому, що шкіра афроамериканців від природи багата меланіном – речовиною, яка міститься в шкірі, людських тканинах, волоссі і навіть сітківці ока. Саме пігмент меланін визначає темне забарвлення шкіри і волосяного покриву. А ще меланін поглинає промені ультрафіолету і, відповідно, захищає темну шкіру від опіків, адже афроамериканцям природою закладено жити в сонячних районах екватора. Тобто, природа сама придумала, як їх оберігати від опіків і зробила їх чорними.

Як говорить Худія, вона з дитинства розуміла, що вона трохи темніша, ніж друзі і сім'я. Але вперше вона зрозуміла, що унікальна, коли була в Італії – йдучи вулицею, Худія помітила велике дзеркало, в якому побачила себе серед безлічі світлошкірих людей, і подумала: "Нічого собі, моя шкіра дивовижна!" Тоді дівчина зрозуміла, чому люди і навіть модельні скаути зупиняли її посеред вулиці і пропонували стати моделлю.

Зараз Худія Діоп користується попитом серед модельних агенцій Нью-Йорка і Парижа.

Найдивовижніше – у Худіі білошкірий хлопець.

Худія Діоп з Сенегалу – найтемношкіріша модель світу

Записатись на консультацію