Гладенька шкіра назавжди: міф чи реальність

Гладенька шкіра назавжди: міф чи реальність — Фото 1

Журнал «Дім і сім'я» №6 (82) 2012

 

Погодьтеся, що красива гладка шкіра без зайвих волосків – мрія кожної з нас. Але для досягнення бажаного результату доведеться докласти чимало зусиль і коштів.

 

Ринок косметичних засобів для епіляції сьогодні величезний. Традиційне гоління – метод швидкий, звичний і безболісний, але, на жаль, його результативність невелика – 1-2 дні. Більш тривалий ефект гладкої шкіри забезпечують депіляційні креми, але активні хімічні речовини, що містяться в їх складі, можуть викликати роздратування і почервоніння. Віск видаляє волосся ретельно і надовго, але це ж нестерпно боляче!

І тут на допомогу приходить лазерна епіляція – найоптимальніший варіант для тих, хто не може впоратися з надмірним ростом волосся традиційними методами.

 

Лазерна епіляція – ефективний і радикальний на сьогоднішній день метод видалення небажаного волосся. Інститут дерматології і косметології доктора Ольги Богомолець є першопрохідцем у використанні в Україні лазерних систем для видалення небажаного волосся. Фахівці Інституту рекомендують застосовувати цей метод всім, хто бажає бути володарем гладкої і красивої шкіри та позбутися від небажаного волосся назавжди.

 

Проблема й радикальне її вирішення

Надмірний ріст волосся на тілі жінки може бути спричинений генетичною схильністю або ендокринологічними захворюваннями. Якщо у першому випадку проблема є немедичною і діяти слід виключно на наслідки – надмірне оволосіння, то в другому випадку ситуація складніша. Адже гормональний фон жінки обумовлюють жіночі гормони (естрогени) та чоловічі (тестостерони). Збільшення кількості тестостеронів чи зменшення естрогенів спричиняють ріст волосся. Такі зміни часто можна спостерігати як у молодих жінок, які страждають на гінекологічні недуги, так і в тих, які вступили у фазу зрілості, що супроводжується ендокринною перебудовою організму.

Проблему надмірного росту волосся кожна людина в сучасному світі вирішує по-своєму. Для цього є достатньо засобів: епіляція електрострумом, електро- та фотоепіляція, а також інші методи: гоління, депіляція воском та кремами. Всі ці засоби об’єднує спільна риса – їхня дія тимчасова, і вже за деякий час волосся знову виростає, адже подібні методи діють на наслідки, однак аж ніяк не вирішують самої проблеми.

Сьогодні єдиним ефективним способом позбутись волосся назавжди є лазерна епіляція. Вона дозволяє радикально вирішити проблему небажаного волосся на тілі. У світі ця методика застосовується понад 30 років. За цей час вона пройшла тестування впливу на людський організм і, згідно американських досліджень, визнана найбезпечнішим методом, який має значно менше побічних наслідків ніж фотоепіляція, й, крім того, є швидкою та безболісною процедурою.

В Україні методика лазерної епіляції використовується з 2000 року. Тоді Інститутом вперше в країні впроваджено новий метод видалення волосся. Саме фахівці Інституту почали використовувати перші в Україні лазерні системи для видалення небажаного волосся, які показали неперевершений результат. З тих пір Інститут тримає пальму першості даного напрямку в косметології і має вже понад 10 років успішного досвіду роботи.

 

Переваги лазерної епіляції

Для проведення процедури лазерної епіляції Інститутом використовуються лазери нового покоління провідного американського виробника, які визнано «Золотим стандартом» професійної лазерної епіляції. Дані лазери мають унікальну здатність вибірково нагрівати клітини, що містять пігмент (меланін) без пошкодження шкіри. При цьому волосяний фолікул склеюється за мілісекунди, після чого він поступово розсмоктується організмом, а волосся випадає. Завдяки вмонтованій у лазери системі охолодження DCD суттєве підвищення температури в області фолікули практично не відчувається, оскільки одночасно з імпульсом відбувається охолодження шкіри. Таким чином, єдині неприємні відчуття, які супроводжують дію лазера — це легеньке поколювання чи пощипування.

 

Своїми відчуттями діляться пацієнтки Інституту:

Марина, м. Київ: «Загорелась лазерной эпиляцией. Перешерстила все клиники, все оборудование и остановилась на клинике Богомолец. Подкупила безболезненность процедуры, так как жутко чувствительна, и как-никак многолетний опыт клиники. И действительно, процедура оказалась совершенно безболезненная. Я даже успела во время процедуры поболтать по телефону с подружкой :) Сейчас проблема с лишними волосами навсегда решена. Спасибо!».

Олена, Київська обл.: «Записалась на процедуру епіляції ніг повністю. Порекомендувала найближча подруга. Для мене було справжньою несподіванкою, коли мені повідомили, що процедура займе півгодини. Я приватний підприємець і для мене час зрівнюється с золотом. Але після першої ж процедури в мене зникла майже половина всього волосся на ногах!
Я вже раніше робила епіляцію в одному київському салоні, мені робили обробку ніг більше двох годин! Нестерпно боляче і жодного волосу не позбулася. Тому найкраща рекомендація – це спробувати самому і переконатися! Краще звернутися одразу до професійних спеціалістів, аніж даремно витрачати час та гроші
».

В Інституті процедура епіляції абсолютно безпечна: ніяких опіків, гіперпігментації, рубців не було зафіксовано жодного разу. Процедура безболісна й швидка – максимальний діаметр світлової плями лазерів 18 мм, на відміну від інших моделей, представлених в Україні.

Таким чином, щоб позбутись волосся на підборідді достатньо всього 2-3 хвилини, а обробка обох рук займе не більше 10 хвилин! Крім видалення волосся лазери мають також унікальні можливості моделювання форми брів, зони бікіні, позбавляти врослого волосся, знижувати потовиділення в підпахвових впадинах.

На сьогодні можна сміливо стверджувати, що лазери Інституту підтримують абсолютне лідерство – за роки роботи було проліковано десятки тисяч пацієнтів!

 

Протипоказання і вагітність

Лазерна епіляція в більшості випадків не має протипоказань до використання. Її можна робити всім, хто цього потребує, особливо людям зі світлою шкірою та темним волоссям. Але слід чітко розуміти, що лазерна епіляція не видаляє світлого і сивого волосся, хоча в окремих випадках у деяких світловолосих людей в цибулинах все ж є волоски, що містять темний пігмент, і в такому випадку видалення може бути можливим.

Варто також відмітити, що лазерна епіляція не протипоказана вагітним жінкам. Але будь-яке відчуття болю для майбутньої матусі вкрай небажано: виробляються гормони стресу, а стресовий стан матері впливає на формування нервової системи плоду далеко не кращим чином. Тому слід довіритися в такий особливий період тільки професіоналу та надійному лазерному обладнанню, яке не викликає болісних відчуттів, роздратування чи подразнення.

Загальними протипоказаннями до лазерної епіляції є гострі форми герпесу, деякі дерматологічні захворювання, інфекційні захворювання, келоїдні рубці, злоякісні новоутворення, деякі різновиди цукрового діабету, важкі форми гіпертонії, психічні захворювання.

 

Скільки знадобиться процедур

Враховуючи, що в шкірі людини закладені резерви волосяних цибулин в стані спокою (близько 60-70%), готові за кілька тижнів чи місяців активізуватись, процедуру епіляції необхідно повторити кілька разів. Лазерна енергія підібрана в такий спосіб, що досягає лише тих рівнів шкіри, де знаходяться волосяні цибулини, і не проникає далі, тобто підшкірна клітковина та розташовані нижче тканини не піддаються дії імпульсів. Тому для повного позбавлення від небажаного волосся потрібно пройти повний курс лазерної епіляції, який складається з 5-10 процедур залежно від індивідуального гормонального фону.

Фахівці Інституту після індивідуальної консультації та проведення тестування підбирають оптимальну довжину хвилі лазера та визначають, скільки процедур може знадобитись в кожному окремому випадку.

 

Гладенька шкіра назавжди: міф чи реальність

Рекомендації Ольги Богомолець:

  • Не засмагайте за 2-3 тижні до процедури епіляції. Використовуйте сонцезахисний крем з фактором не менше №15 під час всього курсу.

  • За 4 тижні до лазерної обробки необхідно виключити всі види епіляції, окрім гоління.

  • Якщо у вас буває герпес, бажано за кілька днів до процедури почати приймати противірусні препарати.

  • Намагайтеся не мочити оброблену поверхню 24 години після процедури.

  • Зверніться за консультацією до фахівця аби визначити причини надмірного росту волосся.

  • Не комбінуйте лазерну та фотоепіляцію.

  • Проходьте процедури епіляції у одного фахівця.

Записатись на консультацію