До дня меланоми в містах україни безкоштовно обстежать родимки – список медзакладів

До дня меланоми в містах україни безкоштовно обстежать родимки – список медзакладів — Фото 1

5 КАНАЛ

 

10 травня 2019 року в Україні – День діагностики меланоми. Це всеукраїнський соціальний проект, що проводиться щорічно, починаючи з 2009 року в рамках пан'європейської програми "Євромеланома".

 

"Програма спрямована на підвищення рівня обізнаності населення щодо меланоми – однієї з найнебезпечніших злоякісних пухлин. Основні напрямки, за якими працює програма, – це інформування суспільства про небезпеку родимки, що перероджується, і спонукання медичних працівників до щорічних безкоштовних оглядів населення на предмет виявлення ранніх ознак захворювання", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за 10 років проведення проекту в Україні було оглянуто 379 360 громадян, серед яких було виявлено 1 168 випадків меланоми і 3541 випадок раку шкіри.

 

Меланома_інфографіка

 

У п'ятницю 10 травня по всій країні державні і деякі приватні медичні установи відкриють свої двері перед усіма охочими перевірити свої родимки безкоштовно. Адреси медичних установ можна знайти за посиланням.

 

Меланома_інфографіка

 

Варто зауважити, що рання діагностика меланоми допомагає врятувати життя. Меланома виліковна, якщо діагноз встановлений на ранній стадії. Якщо не провести лікування своєчасно, пухлина стає агресивною, метастазує в інші органи і системи, що призводить до загибелі людини.

 

Як правильно перевірити родимки у своїх близьких, дивіться у відео постійного партнера проекту "Euromelanoma" - компанії La Roche-Posay:

 

 

Записатись на консультацію