Деякі особливості фаз різних видів гемангіом

Деякі особливості фаз різних видів гемангіом — Фото 1

Існує кілька форм гемангіом, які мають індивідуальні особливості протікання фаз проліферації, стабілізації та спонтанної регресії.

 

Так поверхнева гемангіома з швидким периферичним ростом досягає свого максимального розміру в перші 3-6 місяців життя дитини. Вона ж може повністю регресувати протягом наступних 6-ти місяців. Фаза стабілізації у цієї форми гемангіоми практично відсутня.

Є гемангіоми, які досягають свого максимального розміру ще внутрішньоутробно. У цьому випадку вони не підпадають під перераховані вище особливості проліферації.

У той же час великі гемангіоми з поверхневою і глибокою складовими часто стають помітними дещо пізніше, ніж поверхневі ураження і можуть проліферувати протягом більш тривалого періоду часу, іноді до 2 років. Ці форми гемангіом в клінічній практиці зустрічаються значно рідше. Нещодавно їх ідентичність з гемангіомою новонароджених була піддана сумніву.

Особливості росту гемангіоми в кожному індивідуальному випадку надзвичайно важко передбачити, тому в фазу проліферації всі пацієнти з гемангіомами підлягають обов'язковому постійному лікарському контролю. Частота лікарських оглядів буде залежати від ступеня активності росту пухлини та її локалізації. 

 

Деякі особливості фаз різних видів гемангіом

Записатись на консультацію