Чому варто отримувати норму вітаміну D з продуктів харчування, а не від сонця?

Чому варто отримувати норму вітаміну D з продуктів харчування, а не від сонця?

Основна мета вітаміну D полягає в допомозі організму засвоювати кальцій, тим самим зміцнюючи кістки і зуби, а також магній і вітамін A. Також він забезпечує повноцінну роботу м'язів і нервів, підвищує захисні функції організму, впливаючи на синтез імунних клітин, запобігає простудним захворюванням в комплексі з вітамінами C і A. В тому числі, завдяки цьому вітаміну нормалізується згортання крові, проводиться профілактика серцево-судинних і шкірних захворювань.

 

Кожен день людині потрібно споживати продукти, що містять вітаміни групи D. Добова норма вітаміну D – від 5 мкг у дорослих до 15 мкг у новонароджених.

Відоме джерело вітаміну D – сонце. Однак, як відомо, воно несе стільки негативних наслідків, що краще, якщо ви просто внесете деякі продукти в свій обов'язковий раціон, наприклад:

  • Печінка палтуса
  • Печінка тріски
  • Риб'ячий жир
  • Короп
  • Вугор
  • Форель
  • Кета
  • Скумбрія
  • Шпроти в олії
  • Оселедець атлантичний
  • Горбуша
  • Чорна ікра
  • Лосось
  • Яєчний жовток
  • Вершкове масло
  • Сир «Чедер»
  • Сир
  • Сметана
  • Грейпфрут
  • Молоко
  • Морквяний сік
  • Лимонний сік

 

 

Особливо важливо знати список продуктів, що містять вітамін D, жінкам. Так як вони втрачають набагато більше кальцію, особливо під час вагітності та годування груддю. Брак вітаміну D в організмі може призвести до розвитку остеопорозу та інших захворювань кісток.

Записатись на консультацію