13 квітня 2017 року в Україні відбувся дев’ятий Всеукраїнський день діагностики меланоми

13 квітня 2017 року в Україні відбувся дев’ятий Всеукраїнський день діагностики меланоми

13 квітня 2017 року в Україні відбувся дев’ятий Всеукраїнський день діагностики меланоми в рамках міжнародного проекту «Євромеланома». В першу чергу, результат проведення цього дня – це врятовані життя: ті, у кого меланома або рак шкіри були виявлені на ранній стадії, на щастя, скоро забудуть про цю хворобу після вчасно проведеного лікування.

 

Завдяки інформації, яку люди отримали від лікаря у цей день, вони назавжди запам’ятають прості правила профілактики захворювання, а також абревіатуру АКОРД, за якою тепер будуть спостерігати за своїми родимками, а також за родимками своїх рідних та близьких. Саме це і є головною метою проекту «Євромеланома» в Україні та у світі.

За результатами оглядів в День меланоми 2017 в Інституті дерматології та косметології доктора Богомолець всього було оглянуто 919 пацієнтів, серед яких попередньо було виявлено 8 меланом та 30 випадків раку шкіри. Додатково в рамках Дня меланоми 2017 в парламенті 6 квітня лікарями Інституту було оглянуто 153 особи, у 2 з них виявлено ризик розвитку меланоми, ще у 2 – ризик розвитку раку шкіри.

Також в рамках Дня меланоми з 10 по 13 квітня було надіслано 271 звернення для дистанційної діагностики родимок за допомогою сервісу Telederm.com.ua. З них було встановлено 4 підозри на меланому та 3 підозри на рак шкіри.

Загалом за результатами обстеження населення в рамках Всеукраїнського дня діагностики меланоми 2017 року в державних дерматовенерологічних, онкологічних закладах, на кафедрах дерматовенерології та онкології медичних ВУЗів України, а також у деяких дерматовенерологічних закладах інших форм власності всіх областей України та м. Києва, понад 1000 лікарів оглянули 69577 пацієнтів, серед яких у 185 особи встановлено попередній діагноз «меланома» та у 607 – рак шкіри.

Лідером серед оглядів вже другий рік поспіль є Харківська область та місто Харків: 26551 оглянутих пацієнтів, серед яких попередній діагноз «меланома» встановлено у 18 осіб, рак шкіри – у 93.

Окрема подяка усім лікарям, що взяли участь у безкоштовних оглядах, за самовіддану працю в цей день, зокрема подяка координатору проекту «Євромеланома» в Україні, доктору медичних наук, професору Ользі Богомолець, яка безперервно приймала пацієнтів протягом усього дня, а також волонтерам – студентам Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, що допомагали не тільки у Києві, а й у Дніпрі, Харкові, Львові та Одесі. Дякуємо за підтримку постійному партнеру проекту – лабораторіям La Roche-Posay.

Записатись на консультацію